კვირა, მაისი 11, 2025
spot_img
მთავარიგანათლებაშვეიცარიაში შოკოლადის დამზადების ახალი მეთოდი შეიმუშავეს

შვეიცარიაში შოკოლადის დამზადების ახალი მეთოდი შეიმუშავეს

შვეიცარიელმა მეცნიერებმა შოკოლადის წარმოების ახალი მეთოდი მოიფიქრეს, რა დროსაც კაკაოს მთლიან ნაყოფს იყენებენ და არა მხოლოდ თესლებს. ამასთან, ეს მეთოდი შაქრის დამატებას არ საჭიროებს.

BBC წერს, რომ ახალი სისტემა მეცნიერებმა ციურიხის ფედერალურ ტექნოლოგიურ ინსტიტუტში, კიმ მიშრას ხელმძღვანელობით შეიმუშავეს. ისინი იყენებენ არა მხოლოდ თესლებს, როგორც ეს ტრადიციულად კეთდება, არამედ კაკაოს ნაყოფის რბილობს, წვენსა და ენდოკარდს (თესლების გარშემო არსებული გარსი). შაქრის როლს ამ შემთხვევაში კაკაოს წვენი ასრულებს, რომელისგანაც სიროფი მზადდება.

პროცესმა უკვე მიიპყრო იმ კომპანიების ყურადღება, რომლებიც ეკოლოგიურად მდგრადი საკვების წარმოებით არიან დაკავებულები. ისინი განმარტავენ, რომ შოკოლადის ტრადიციული დამზადებისას, კაკაოს ნაყოფი (თესლის გარდა) მინდვრებში რჩება და უბრალოდ ლპება.

სპეციალისტები მიიჩნევენ, რომ კაკაოს მთლიანი ნაყოფის გამოყენება ინდუსტრიის მრავალ პრობლემას გადაჭრის: მზარდი ფასებიდან ამ სფეროში მომუშავე ფერმერების სიღარიბემდე.

author avatar
SheniGanatleba.ge
#drpkhakadze
READ  როგორ ისწავლო რაიმე ახალი, როცა არაფრის დრო არ გაქვს
მსგავსი პოსტები

[fetch_posts]

spot_img

ხშირად ნახვადი