ყველა დიასახლისს აქვს ფქვილის მცირე მარაგი, თუნდაც ის არ იყოს ცხობის მოყვარული. ზოგჯერ ფქვილი არასწორად ინახება, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს ჩრჩილის გაჩენა. ამის თავიდან ასაცილებლად, თქვენ უნდა გახსოვდეთ რამდენიმე მარტივი წესი.
ფქვილის შესანახად იდეალურია:
- პლასტმასის კონტეინერები;
- მინის ქილები;
- ლითონის კონტეინერები.
პლასტმასის პროდუქტების არჩევისას ყურადღება უნდა მიაქციოთ სუნს. თუ ისინი გაჯერებულია უსიამოვნო ქიმიკატებით, მათში ფქვილის შენახვა უკვე შეუძლებელია, წინააღმდეგ შემთხვევაში ის გამოუსადეგარი გახდება. ფქვილი სწრაფად შთანთქავს სუნს, ტენიანობას.
თუ ფქვილის შუშის ქილაში შენახვას გადაწყვეტთ, რეკომენდებულია ჯერ მდუღარე წყალი დაასხათ და შემდეგ კარგად გააშროთ. სახურავი ასევე ორთქლზე უნდა გაწმინდოთ. ამ გზით თქვენ შეგიძლიათ მოაცილოთ მიკრობები და ბაქტერიები, აღმოფხვრათ კონტაქტი ჰაერთან, შედეგად მწერები ქილაში ვერ მოხვდებიან. თუ გადაწყვეტთ ფქვილის შენახვას ლითონის ჭურჭელში, უნდა დარწმუნდეთ, რომ მათ ზედაპირზე არ არის ჟანგი და ისე უნდა იხურებოდეს, რომ ჰაერი არ შევიდეს. ეს არის ერთადერთი გზა, რომ დაიცვათ პროდუქტი ტენიანობისა და მწერებისგან.
ჩრჩილი სწრაფად ჩნდება, თუ ის ინახება ნესტიან ადგილას. ამიტომ უნდა შეინახოთ ჰერმეტულ ჭურჭელში, განცალკევებით. ის ასევე შეიძლება შეინახოთ მაცივარში, სადაც ტენიანობის დონე არის დაახლოებით 40-60%, რის გამოც ჩრჩილის გაჩენის ალბათობა მინიმალური იქნება. მნიშვნელოვანი პირობაა, რომ კონტეინერი უნდა იყოს ჰერმეტულად დახურული. მაცივარში ბევრი სხვა პროდუქტია, მნიშვნელოვანია, რომ ფქვილი არ გაჯერდეს უცხო სუნით და არ გაფუჭდეს.